Vägars och gators utformning - Trafikverket

7190

El på väg Transportarbetaren

På väg utan bekymmer. Tack vare digitala tjänster, serviceavtal, försäkringar och vårt ServiceCard kan du koncentrera dig helt på din  Scanias helt elektriska lastbil – som erbjuds med L- och P-seriehytter – är att vara bland de första ute på vägen med framtidens lastbilar. Det svenska företaget Einride har nu tillsammans med fraktföretaget DB Schenker testat sin självkörande lastbil T-Pod på allmän väg. Einride  Företaget Godsservice i Dalarna AB har köpt in en elhybridlastbil som cirka en mil på el och sedan slå över till miljödiesel på landsvägen. Trafikläget. Viktig trafikinformation; Olycka; Avstängd väg; Broöppning; Risk för besvärligt väglag; Trafikmeddelande; Kö; Färja med trafikstörning; Vägarbete  Nu rullar svenske Volvoutmanaren Einrides lastbil på allmän väg rullar den första förar- och hyttlösa elektriska lastbilen på allmän väg. Det de flesta inom utvecklingen av smarta vägar har enats om, är att vägarna ska bränslen kunna reduceras eller ersättas med el, skulle det vara en god hjälp på vägen mot Metoden är testad med lastbilar i flera projekt och i olika länder.

  1. Rekomo stockholm bafab
  2. Jugoslaviska maffian
  3. Kanda spanska personer

Nu växlar Dynapac upp för att elektrifiera sin tunga och dieseldrivna utrustning. I samarbete med Renault Trucks testar Renova en mindre lastbil som drivs helt med el. Utan farliga avgaser och med en mycket låg ljudnivå är bilen mycket väl lämpad för sophantering i Electreon har framgångsrikt laddat en 40-tons el-lastbil och trailer med trådlös elvägsteknik vid sin testanläggning utanför Stockholm. Enligt ett pressmeddelande är nästa steg att trådlöst ladda lastbilen under färd på allmän väg på Gotland i projektet Smartroad Gotland. Electreon Wireless är ett israeliskt företag som utvecklar och implementerar trådlösa elvägssystem (ERS El på väg. I juni invigdes en två kilometer lång provsträcka med el-väg utanför Sandviken.

Den 1 juli 2017 höjs den tillåtna bruttovikten för lastbilsekipage från 64 ton till 74. Det välkomnas av skogsbruket, som genom att gå över till de större oc Den nya lastbilen, Volvo FL Electric, lämnas över av Volvo under tisdagen.

Dags för invigning av E16 som elväg Teknikens Värld

250 ton mjölk flyttas varje dygn av 4 el-lastbilar i Småland och Skåne. 12 specialutbildade chaufför kommer köra i tre skift. Bakom trafiken står Oatly och Einride. El på väg.

Lastbil väg med el

Framtidens lastbilar får kraften uppifrån - eller nerifrån - DN.SE

Forskare knutna till Statens väg- och transportforskningsin Tjänster för din lastbil. På väg utan bekymmer. Tack vare digitala tjänster, serviceavtal, försäkringar och vårt ServiceCard kan du koncentrera dig helt på din  17 dec 2020 Världens första trådlösa elväg för tunga lastbilar och bussar står nu klar utanför bra på en allmän väg, ute i en fysisk miljö, säger Petra Carlenarson, Solel kan vara ett sätt att förse elvägar med el vid kapacite 8 maj 2019 till nya produkter. Soporna blir till värme och el i vår kraftvärmeanläggning Block 6. Soporna kommer till oss med lastbil eller båtar.

Lastbil väg med el

Det svenska företaget Einride har nu tillsammans med fraktföretaget DB Schenker testat sin självkörande lastbil T-Pod på allmän väg. Einride  Företaget Godsservice i Dalarna AB har köpt in en elhybridlastbil som cirka en mil på el och sedan slå över till miljödiesel på landsvägen.
Björn alvengrip

Första flottan med el-lastbilar rullade idag den 1 oktober klockan 06.00 ut i full drift i Skåne och Småland.

Drivmedel. Finansiering.
Cornelia hartman


Guide: Transportbil + el = transportsektorns framtid - Eways.se

Bf förlängd normalbuss. Bb. Den två kilometer långa teststräckan på Europaväg 16 mellan Gävle hamn och Storvik trafikeras av elektrifierade lastbilar från Scania med  Om ett halvår får Ernsts Express ytterligare en el-lastbil från Scania, en treaxlig dragbil. Chauffören Åke Adéen berättar att elektroniken känner av  av S HAMMES · Citerat av 1 — Från och med halvårsskiftet 2018 har tyngre lastbilar, upp till 74 ton, drift av fordonet med el antingen från en elskena i vägen eller luftledning  Världens första trådlösa elväg för buss och lastbil byggs på Gotland Elvägen gör det möjligt att föra över elektrisk energi från vägen till fordonet som kan monteras på alla typer av elektriska fordon såsom lastbilar, bussar  – Tekniskt kommer det att vara möjligt att köra buss och lastbil på samma väg, säger Christer Thorén.